Fan van België?

Pléiades voor België

Pléiades was origineel opgezet als de optische component van het Frans-Italiaanse ORFEO-programma (de radarcomponent is COSMO-SkyMed). Verschillende andere Europese landen namen ook deel aan het Pléiadesprogramma: Oostenrijk, Spanje, Zweden en België. De Belgische deelname gold als de verderzetting van onze samenwerking met Frankrijk in het SPOT-programma, en dekte 4 % van de kost van Pléiades.

In ruil voor onze bijdrage aan het Pléiadesprogramma, kunnen Belgische institutionele gebruikers genieten van een fantastische kans:

  1. In plaats van de commerciële prijzen te betalen, kunnen erkende gebruikers zowel nieuwe opnames als archiefbeelden aankopen aan productiekost. We zenden je graag een prijslijst per email op aanvraag, en ook bij inschrijving krijg je automatisch een prijslijst opgestuurd.

  2. Zodra een erkende gebruiker een beeld heeft gedownload, wordt het opgeslagen in dit portaal, en na drie maand beschikbaar gemaakt voor download via de Geo Search-applicatie.

2013: Complete gebiedsdekking van België

In de loop van 2013 hebben de Belgische federale en regionale overheden hun krachten gebundeld voor de aanmaak van een volledige gebiedsdekking van België in Pléiadesbeelden. Deze beelden werden vervolgens toegevoegd aan de Geo Search, en zijn sindsdien beschikbaar voor alle erkende gebruikers.

Van 2014 to vandaag: gedeeltelijke dekkingen aan verminderde prijs

Als je echter geïnteresseerd bent in meer data over België, weet dan dat Airbus D&S (gedeeltelijke) jaarlijkse gebiedsdekkingen van België is blijven maken sinds die eerste vruchtbare onderneming in 2013. Voor een overzicht van alle beelden die van België zijn gemaakt sinds 2014, bekijk zeker dit Google Earth-bestand eens. Al deze afbeeldingen zijn bovendien beschikbaar in het Airbus D&S Geostore-archief.

Als je een van deze beelden wil kopen, controleer dan hier of je erkend gebruiker kan worden en kies een van deze opties:

  1. Commerciële gebruikers kunnen de gegevens tegen commerciële prijzen aanschaffen via de website van Airbus-Geostore.
  2. (Toekomstige) erkende gebruikers kunnen genieten van fikse kortingen. Om deze te krijgen, moet je eerst een paar stappen nemen:
    • Noteer de Airbus-Geostore-codes van de gewenste afbeeldingen;
    • Plaats een preorder-aanvraag via deze website (als je nog geen erkend gebruiker bent, moet je je natuurlijk eerst registreren);
    • Zodra je aanvraag is goedgekeurd, zullen wij je de nodige gegevens bezorgen om je bestelling bij Airbus af te ronden.