Pléiades for Belgium

50cm-resolutie satellietbeelden voor België

Deze website is een initiatief van het Belgisch Federaal Wetenschapsbeleid, ontwikkeld in het kader van België’s deelname aan het Pléiades-aardobservatieprogramma.

In ruil voor haar deelname kreeg België de kans om Pléiadesbeelden aan verminderde kost aan te bieden aan haar institutionele gebruikers.

Bekijk zeker hoe je van dit aanbod gebruik kan maken op de pagina Nieuwe gebruiker.

Alle beelden die door institutionele gebruikers aangekocht worden, worden opgeslagen in dit portaal, waar iedereen ze kan visualiseren. Enkel geregistreerde gebruikers kunnen deze data echter downloaden, maar als je wil uitproberen hoe Pléiadesbeelden in elkaar zitten, ga dan zeker naar de pagina Beelden. Daar kan je meteen een voorbeeld-dataset downloaden.

En tot slot, als je benieuwd bent naar het Pléiades-satellietsysteem en de beschikbare dataproducten, bezoek dan zeker de pagina Wat is Pléiades?.


Pléiades voor België

Pléiades was origineel opgezet als de optische component van het Frans-Italiaanse ORFEO-programma (de radarcomponent is COSMO-SkyMed). Verschillende andere Europese landen namen ook deel aan het Pléiadesprogramma: Oostenrijk, Spanje, Zweden en België. De Belgische deelname gold als de verderzetting van onze samenwerking met Frankrijk in het SPOT-programma, en dekte 4 % van de kost van Pléiades.